جهت گیری‌ها به سمت کانون‌های توسعه دانش بنیان در بوشهر افزایش یافته است


نشست۲ روزه توسعه بازار شرکت‌های تولید کننده و دانش بنیان کشور د ر راستای تحقق عملی منویات رهبر معظم انقلاب در نامگذاری شعار سال و در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان روز دوشنبه در شرکت پالایش گاز فجر جم برگزار شد.

مشاور استاندار بوشهر و معاون پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: براساس منویات رهبر معظم انقلاب و نام‌گذاری امسال به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، سیاست‌ها و جهت گیری‌های دولت و به تبع آن این استان به سمت کانون‌های توسعه دانش بنیان افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری خلیج فارس، عبدالحسن بهرامی روز سه شنبه در نشست ۲ روزه توسعه بازار شرکت‌های تولید کننده و دانش بنیان کشور در شرکت گاز فجر جم افزود: اگر بخواهیم سهم اقتصاد دانشی را در اقتصاد ملی افزایش دهیم و بتدریج آن را به سطوح بالاتر برسانیم باید ۲ راهبرد را در دستور کار قرار داد که شامل افزایش شمار شرکت‌های دانش بنیان و ایجاد جریان دانشی و فناوری برخاسته از این شرکت‌ها و رسوخ آنها به بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی و حتی اداری است.

وی بیان کرد: باید تلاش کرد جریان نوآوری منتج به بازار شود چرا که اگر هدف تنها افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان و فناور باشد و نتوانیم جریان دانشی را به بخش‌های مختلف صنعتی و خدماتی در کشور رسوخ دهیم تعداد این شرکت‌ها افزایش می یابد اما به دلیل نبود بازار دچار سرخوردگی می شوند.

بهرامی اظهار کرد: نبود بازار و ایجاد سرخوردگی در شرکت‌ها باعث می‌شود به جای مهاجرت نخبگان مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان را از کشور افزایش یابد.

مشاور استاندار بوشهر در امور فناوری و شرکت‌های دانش بنیان ادامه داد: امروز یک اتفاق خیلی خوب در مجموعه وزارت نفت و بویژه در مجموعه شرکت ملی گاز رخ داده و آن این است که مسئولان این شرکت برخاسته از مجموعه های پژوهشی فناوری و خودکفایی هستند.

معاون پارک علم و فناوری خلیج فارس با اشاره به راه اندازی مرکز نوآوری و رشد پارس جنوبی با همکاری پارک علم و فناوری در شرکت ملی گاز گفت: راه اندازی این مرکز نوآوری این نوید را می دهد که این اکوسیستم و زیست بوم در مجموعه پارس جنوبی گسترش پیدا کند.

بهرامی ادامه داد: امروز با توجه به وجود سرمایه انسانی بومی و سرمایه انسانی متخصص در شهرک توحید جم که نیاز فناورانه صنعت را بخوبی می شناسند و می‌توانند زمینه ایجاد گروه‌های استارتاپی، دانش بنیان و فناورانه را شکل دهند فضا و زیرساخت لازم برای راه اندازی مراکز نوآوری و رشد در شهرستان جم بیش از عسلویه فراهم است.

به گفته بهرامی مهمترین وظیفه ما در پارک علم و فناوری استان بوشهر این است که نظام فناوری و نوآوری را در مناطق شکل داده و اجزا و زنجیره را در کنار هم قرار دهیم تا اینها بتوانند همدیگر را پیدا کنند و تاثیرگذار باشند.

وی اظهار کرد: انتظار می رود صنعت و شرکت ملی گاز که منادی جریان نوآوری در وزارت نفت است در راستای مسئولیت اجتماعی خود بتواند ظرفیت بالقوه ای برای بازار شرکت‌های فناور و دانش بنیان در منطقه ایجاد کند و به این صورت جریان نوآوری شبکه سازی شود.

بهرامی تاکید کرد: باید تلاش شود با ایجاد جریان نوآوری، توانمندی اجتماعی ایجاد کرد تا به این وسیله از مهاجرت نخبگان استان بوشهر به مناطق دیگر جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم در این نشست نیز گفت: جلسه های معرفی محصولات و خدمات شرکت‌های تولید کننده و دانش بنیان برگزار، موضوع های حوزه های بازرگانی و داخلی سازی تجهیزات مورد نیاز بررسی ونشست‌های تخصصی با کارشناسان واحدهای فنی و تعمیرات پالایشگاه و نشست عمومی و جمع بندی با مدیر عامل و مدیران ارشد پالایشگاه برگزار می شود.

سید مهدی هاشمی افزود: بومی سازی قطعات وتجهیزات مورد نیاز با تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان وتولید کنندگان کشور، همواره مورد توجه صنعت بوده است و پالایشگاه فجرجم افتخار می کند که میزبان این رویداد مهم است.

وی ادامه داد: این کار بزرگ با مشارکت “فن بازار بوشهر” مو پارک علم و فناروی خلیج فارس برنامه ریزی شده است و در این رویداد شرکت های دانش بنیان وتولید کننده کشور با محوریت پارک علم وفناوری استان بوشهر در پالایشگاه فجرجم حضوردارند.

مدیرعامل شرکت پالایش گازفجرجم اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از این فرصت مهم استفاده کنند و ضمن معرفی محصولات وخدمات خود نیازسنجی های صنعت گاز کشور را نیز بهتر بشناسند.

وی تصریح کرد: در این رویداد قرار است، ظرفیت های همکاری و همچنین امکان تولید قطعات وتجهیزات مورد نیاز در شرکت پالایش گازفجرجم مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

هاشمی اظهار کرد: ایجاد فضایی برای توسعه و تقویت ارتباط بین صنعت و شرکت‌های دانش بنیان در راستای اجرای شعار سال با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر بحث اشتغال، دانش بنیان و تولید ضروری است.

وی ادامه داد: نبود مشاور صنعتی در شرکت‌های دانش بنیان از جمله مسائل دیگری است که در فضای حاکم بر ارتباط پیرامونی این شرکت‌ها حکم فرما است.

هاشمی گفت: نبود ارتباط و تعامل تنگاتنگ شرکت‌های دانش بنیان با صنعت از جمله مواردی است که باید تقویت شود به تعبیری صنعت باید خانه دوم شرکت‌های دانش بنیان قلمداد شودو در همین ارتباط ساز و کار لازم فراهم می شود و هیچ محدودیتی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم گفت: افزون براین در صنعت نیز محدودیت‌هایی به خصوص در بخش نو ظهور فناوری‌های ارائه شده به صنعت دیده می‌شود؛ وقتی یک شرکت دانش بنیان اقدام به تولید قطعه‌ای می‌کند که به دلیل تحریم های ظالمانه از دسترسی به آن محروم بودیم نباید این شرکت برای ورود به صنعت با چالش‌هایی روبرو باشد.

وی یادآور شد: امکان حضور محصولات شرکت‌های خارجی تولید کننده و تامین کننده در صنعت وجود دارد و هیچگاه این شرکت‌ها نیازمند ارائه استانداردهای خاص نیستند و در برند کار می‌کنند اما وقتی شرکت‌های دانش بنیان ما تولید خود را برای ارائه محصول در شرکت‌های پالایشگاهی مطرح می‌کنند با مسائل ایمنی، امنیت و خطر از دست رفتن تولید دست به گریبان می‌شوند.

هاشمی اضافه کرد: به تعبیری استانداردی برای تولید محصول وجود ندارد و شرکت دانش بنیان به طور معمول در کنارتمام اقداماتی که برای تولید فرآورده خود کرده باید وارد این فضا نیز شود که عدم وجود استانداردها در کشور منجر به ایجاد یک سری محدودیتهایی نیز می شود.

به گفته هاشمی همیشه هراسی برای تولید بار اول و ایجاد فناوری در تجهیزات حساس هم برای ما و هم برای مجموعه شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد؛ پذیرفتن مسئولیت قطعات و تجهیزاتی که امکان ایجاد مشکل و حادثه و از دست رفتن تولید در فصل سرد و گرم سال از دغدغه های مدیران پالایشگاه‌ها است.

وی ادامه داد: نبود شناخت کافی از شرکت‌های دانش بنیان باعث شده تولید برخی از این شرکت‌ها که همتراز با برخی شرکت‌های خارجی است را نشناسیم واین شرکت‌ها اجازه ورود به صنایع را پیدا نکنند امید می‌رود در این سال که به نام سال دانش بنیان ها است شرکت‌های بیشتری به صنعت معرفی و صنعت نیز بتواند از این تولیدات استفاده کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *